210 9313910-6944 197379
Τι Κάνει τους Ανθρώπους Ακαταμάχητους;
  • compellingpeople
compellingpeople

Κατακτώντας την Τέχνη της Ζωτικής Όσμωσης Δύο Αντιφατικών Ποιοτήτων.

Τι κάνει μια προσωπικότητα ακαταμάχητη; Πώς μπορούν ορισμένοι άνθρωποι να μπούν σε ένα δωμάτιο και αμέσως να τους εισάγουν όλους σε μια κατάσταση εκούσιας υποταγής; Αυτό ακριβώς είναι που οι δύο στρατηγικοί της επικοινωνίας,  John Neffinger και Μαtthew Kohut, που συναντήθηκαν δουλεύοντας στο Harvard, εξερευνούν στο βιβλίο τους: Compelling People: The Hidden Qualities That Make Us Influential μια σύνθεση της εξαετούς τους έρευνας και εμπειρίας με νικητές βραβείων Νόμπελ, CEOs, προσωπικότητες των media και διοικητών της ΝΑSA.

Φαίνεται πως όταν αξιολογούμε την προσωπικότητα κάποιου, δίνουμε προσοχή σε δύο βασικά κριτήρια: τη «δύναμη», που ως μια προσωπική ποιότητα είναι ένα μέτρο του κατά πόσο καλά ένα άτομο μπορεί να πείσει τους άλλους να το ακολουθήσουν και τη «ζεστασιά», που μας προξενεί μια αίσθηση ότι ανήκουμε  ή ότι μας νοιάζονται, και που συχνά απορρέει  μέσα από κοινά ενδιαφέροντα ή προβληματισμούς. Οι Neffinger & Kohut εξηγούν πως αυτά τα δύο έρχονται στο προσκήνιο και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους:

«Η δύναμη είναι η ικανότητα ενός ατόμου να κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν χάρη στις ικανότητές του και τη δύναμη της θέλησης. Όταν οι άνθρωποι προβάλλουν δύναμη, εμπνέουν το σεβασμό μας. Η ζεστασιά είναι η αίσθηση ότι ένα άτομο μοιράζεται τα συναισθήματα, τα ενδιαφέροντα και την κοσμοθεωρία μας. Όταν οι άνθρωποι προβάλλουν ζεστασιά, τους συμπαθούμε και τους υποστηρίζουμε. Οι άνθρωποι που εκπέμπουν δύναμη και ζεστασιά μας εντυπωσιάζουν με την έννοια ότι ξέρουν τι κάνουν και έχουν στο νου τους το καλό μας, έτσι τους εμπιστευόμαστε και τους βρίσκουμε πειστικούς.Φαίνονται πρόθυμοι (ζεστοί) και ικανοί (δυνατοί) να φροντίσουν για το καλό μας, οπότε απευθυνόμαστε σε αυτούς ως ηγετικές φιγούρες και νιώθουμε άνετα ξέροντας ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.Η δύναμη και η ζεστασιά είναι τα πρωταρχικά κριτήρια στα οποία βασίζονται οι κοινωνικές μας κρίσεις.

Οι ερευνητές το απεικονίζουν αυτό με μερικά παραδείγματα όπου αυτή η ζωτική όσμωση της δύναμης και της ζεστασιάς λειτουργεί ή αποτυγχάνει:

«Η απαλή φωνή της σερβιτόρας αποπνέει ζεστασιά, ενώ το ευθύ βλέμμα της υποδεικνύει ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί ανοησίες. Η αδέξια στάση του αφεντικού προβάλλει ανασφάλεια και μειώνει το σεβασμό των υπάλλήλων του γι αυτόν. Ο αντιπρόσωπος στην εξυπηρέτηση πελατών προβάλλει ζεστασιά, δείχνοντας κατανόηση στον καλώντα, λέγοντας ότι το μπέρδεμα θα πρέπει να ήταν εκνευριστικό – αλλά μετά εκφράζει σύγχυση για το πρόβλημα, προβάλλοντας αδυναμία και χάνοντας την εμπιστοσύνη του πελάτη. Όπως σε μια ανάλυση κόστους και ωφελημάτων ή μια λίστα υπέρ και κατά, κοιτάζοντας μέσα από το νοητικό φίλτρο δύναμη+ ζεστασιά αποκαλύπτεται κάθε φορά κάτι θεμελιακό για την εμπειρία μας.

Αλλά ενώ ‘διαβάζουμε’ αυτά τα σήματα με ένα βαθιά διαισθητικό, σχεδόν αυτόματο τρόπο – ακόμη κι αν αρχικά δεν μπορούμε να εντοπίσουμε ότι είναι η αίσθηση δύναμης που κερδίζει το σεβασμό μας για ένα άτομο ή ΄η έλλειψη ζεστασιάς που κάνει έναν άλλο αντιπαθή- το να τα στέλνουμε  εμείς οι ίδιοι είναι ένα εντελώς άλλο ζήτημα. Το να μάθουμε να ελέγχουμε  τις δικές μας εκπομπές αυτών των δύο κρίσιμων σημάτων,  σύμφωνα με τους  Neffinger & Κohut, είναι μια εξαιρετικά αποπροσανατολιστική προσπάθεια – το να προσπαθείς να εκπέμψεις τόσο ‘δύναμη’ όσο και ‘ζεστασιά’ ταυτόχρονα είναι απίστευτα δύσκολο:

«Η δύναμη και η ζεστασιά είναι διαμετρικά αντίθετες η μία με την άλλη. Τα περισσότερα πράγματα που κάνουμε για να προβάλλουμε δύναμη χαρακτήρα-  όπως το να επιδεικνύουμε μια σοβαρή έκφραση προσώπου,  να ορθώνουμε το ανάστημά μας, ή να χρησιμοποιούμε ένα αυστηρό λεξιλόγιο- μας κάνουν να φαινόμαστε λιγότερο ζεστοί.Με τον ίδιο τρόπο, οι περισσότερες ενδείξεις ‘ζεστασιάς’-  το να χαμογελάμε συχνά, να μιλάμε απαλά, να είμαστε εξυπηρετικοί στους άλλους- μπορούν να μας κάνουν να φαινόμαστε περισσότερο υποτακτικοί παρά δυνατοί.

[…]

Η ικανότητα να κατακτήσουμε την όσμωση αυτών των δύο ποιοτήτων, να προβάλλουμε ταυτόχρονα δύναμη και ζεστασιά, είναι σπάνια- τόσο σπάνια στην πραγματικότητα, που γιορτάζουμε, ανυψώνουμε και ζηλεύουμε τους ανθρώπους που το καταφέρνουν. Έχουμε ακόμη και ειδικά ονόματα για αυτή την ικανότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες την αποκαλούσαν «το θεικό δώρο», από όπου έχουμε πάρει τη λέξη «χάρισμα». Σήμερα το συναντάμε με διάφορες ονομασίες σε διαφορετικούς κύκλους: Αποκαλείται ‘ηγετικό δυναμικό’ στους σύγχρονους χώρους εργασίας, ‘cool’ στο κοινωνικό πλαίσιο ή με το ουδέτερο άρθρο «το» στο χώρο της ψυχαγωγίας, όπως όταν λέμε «Αυτή το ‘χει»!

Στο υπόλοιπο βιβλίο οι Neffinger & Kohut συνεχίζουν να εξερευνούν το πως μεταβλητές όπως το φύλο, η εθνικότητα, ο σωματότυπος και η ηλικία μπορεί να επηρεάζουν αυτή την αλληλεπίδραση και προσφέρουν το θεωρητικό πλαίσιο για να κατακτήσουμε τη ζωτική ισορροπία μεταξύ δύναμης και ζεστασιάς, τόσο σε επαγγελματικά όσο και σε προσωπικά πλαίσια.

ΠΗΓΗ: www.brainpickings.org/index.php/2014/01/28/compelling-people/

Μετάφραση Επιμέλεια: Έλενα Καμπισοπούλου, Ψυχολόγος MSc.

Leave us a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω μιας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 αρθ.51)
created by eight8.