210 9313910-6944 197379
Προφίλ

Η αποστολή μας στο Inner Resources είναι να παρέχουμε ψυχολογικές υπηρεσίες  με  στόχο την υποστήριξη του σύγχρονου ανθρώπου στην πραγμάτωση του δυναμικού του, την επίτευξη καλύτερης αρμονίας με τον εαυτό και τους άλλους και την άντληση μεγαλύτερης ικανοποίησης από τη ζωή.

Προσεγγίζουμε την ψυχική υγεία μέσα από μια ολιστική προοπτική σύμφωνα με την οποία, “το να είμαστε ψυχικά υγιείς δεν σημαίνει απλώς την απουσία ψυχικής διαταραχής αλλά ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε μια γεμάτη και δημιουργική ζωή και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις αναπόφευκτες προκλήσεις της’‘ .

Ο όρος “Inner Resources” αναφέρεται στους εσωτερικούς πόρους, που εμείς πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος διαθέτει και οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν προκειμένου να κάνει κανείς ωφέλιμες αλλαγές που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του.

Οι εσωτερικοί μας πόροι είναι εκείνες οι πεποιθήσεις, στάσεις, προσδοκίες, νοητικές και ψυχικές καταστάσεις που μας υποστηρίζουν στην ανάληψη δράσης προκειμένου να επιτύχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Το Ιnner Resources τελεί υπό την επιστημονική διεύθυνση της ψυχολόγου-θεραπεύτριας Έλενας Καμπισοπούλου και λειτουργεί με τη συνεργασία και τη συμβολή επιλεγμένων επαγγελματιών από το χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους ψυχ.υγείας) ενώ υπάγεται στον κώδικα δεοντολογίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων, του βρετανικού GHR (General Hypnotherapy Register) και του αμερικανικού ΝBCCH (National Board for Certified Clinical Hypnotherapists).

H φιλοσοφία μας  είναι κατά βάση Προσωποκεντρική (person-centered), στηρίζεται δηλαδή στη θεραπευτική προσέγγιση του Aμερικανού ψυχολόγου Carl Rogers, που πρεσβεύει ότι ο άνθρωπος διαθέτει μέσα του τους απαραίτητους πόρους για την πραγμάτωση των δυνατοτήτων του αρκεί να του παρασχεθούν οι απαραίτητες συνθήκες: ενσυναίσθηση, αυθεντικότητα και αποδοχή άνευ όρων.

Σ’αυτό το πνεύμα, θεωρώντας ότι εσείς είστε ο πραγματικός ειδικός στη ζωή σας, στο IR θα έλθετε σε επαφή με τον επαγγελματία-άνθρωπο και όχι τον επαγγελματία-αυθεντία, ο οποίος θα σας βοηθήσει παρέχοντας το γόνιμο έδαφος που χρειάζεστε για να αναπτυχθείτε και την υποστήριξη για να αποκτήσετε τα ψυχολογικά εργαλεία που θα σας διευκολύνουν να πορεύεστε στη ζωή πιο επιδέξια.

Έλενα Καμπισοπούλου :

Έλενα Καμπισοπούλου

  • MSc in Conflict Resolution & Communication, Tμήμα ΕΜΜΕ, Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών
  • PostGraduate Diploma in Person Centered Counseling, University of Strathclyde, Glascow
  • Diploma in Hypnotherapy, Mental Combat Institute, Manchester UK
  • Πτυχίο Ψυχολογίας Παντείου Παν/μίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
  • Πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών
  • Αρ. Αδείας Ασκ.:9261

 

 

Ιδρύτρια και Επιστημονική Υπεύθυνη του ΙR, η Έλενα Καμπισοπούλου είναι Ψυχολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (Person-Centered Counseling) και την Ερικσονιανή Υπνοθεραπεία (Eriksonian Hypnotherapy), ενώ ειδικεύεται επίσης στην Επικοινωνία και τη Διαχείριση Συγκρούσεων. H επαγγελματική της εμπειρία ξεκινάει το 2002, όταν αρχίζει να εργάζεται ως ψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα, και να συνεργάζεται με δημοτικούς φορείς ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και διευκολύντρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης . Τα τελευταία χρόνια, από το 2005 έως το 2009 απασχολήθηκε παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και διαχείρισης κρίσεων στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, με έδρα το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο. Από το 2008 και ως το παρόν εργάζεται ως θεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο και είναι επιστημονική συνεργάτης του Woman Center. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Ψυχολόγων, του βρετανικού GHR (General Hypnotherapy Register) και του Αμερικανικού ΝΒCC (National Board for Certified Clinical Hypnotherapists).

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω μιας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 αρθ.51)
created by eight8.