210 9313910-6944 197379
Ενσυνείδητη Διατροφή/Απώλεια Βάρους

Η σχέση μας με την τροφή είναι μια περίπλοκη σχέση. Οι άνθρωποι που συνήθως επιλέγουν την κλινική υπνοθεραπεία ως ένα τρόπο να ελέγξουν το βάρος τους έχουν δοκιμάσει πάμπολλες άλλες μεθόδους και γνωρίζουν πολύ καλά τα περί υγιεινής διατροφής. Όμως αυτό δεν έχει βοηθήσει για να πάψουν να ταλαιπωρούνται σε σχέση με το φαγητό και το βάρος τους.

Τι είναι το Hypnoslim;

Τo Hypnoslim  είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται στις αρχές της ενσυνείδητης διατροφής και χρησιμοποιεί ως θεραπευτικό εργαλείο την ύπνωση. Το πρόγραμμα αυτό έχει προκύψει ως αποτέλεσμα εμπειρίας μέσα από την ψυχοθεραπευτική αλλά και υπνοθεραπευτική δουλειά με ανθρώπους που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη σχέση τους με την τροφή, το σωματικό τους βάρος και την αυτό-εικόνα τους.

 

Γιατί είναι διαφορετικό από άλλες μεθόδους ελέγχου/απώλειας βάρους;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να διατηρήσουν ένα ιδανικό βάρος έχει να κάνει με τη δύναμη της θέλησης και τη στέρηση. Η υπνοθεραπευτική προσέγγιση Hypnoslim είναι πολύ διαφορετική. Υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να παλεύουμε με τον εαυτό μας για να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε αλλά να κατανοήσουμε βαθύτερα τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τους στόχους μας και μετά να επιτύχουμε μια ισορροπία ανάμεσά τους.

 

Τι μπορεί να μου προσφέρει

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη τη γνώση ότι πρέπει να να τρώμε υγιεινά, να τρώμε τις σωστές ποσότητες και να διατηρούμε ένα κατάλληλο σωματικό βάρος. Το πρόβλημα δεν είναι στην έλλειψη γνώσης, ούτε καν στην έλλειψη πειθαρχίας αλλά στο γεγονός ότι η σχέση μας με το φαγητό έχει γίνει περίπλοκη. Στο φαγητό μπορεί να βρίσκουμε παρηγοριά, ανακούφιση, διέξοδο ή ακόμη να είναι ένα είδος αυτοτιμωρίας. Το να καταφεύγουμε στο φαγητό για λόγους άλλους εκτός της πείνας είναι συχνά η αιτία που παίρνουμε βάρος. Εάν στοχεύσουμε στο σύπμτωμα αντί στην αιτία, χωρίς δηλαδή να δούμε τις υποκείμενες συναισθηματικές ανάγκες, η δύναμη της θέλησης σύντομα θα ξεθωριάσει και οι κακές συνήθειες θα κυριαρχήσουν.

Αν πάψεις να αγαπάς το σώμα σου, είναι σα να παύεις να αγαπάς τον εαυτό σου…

 

Η υπνοθεραπευτική προσέγγιση Hypnoslim  μπορεί να σας βοηθήσει:

  • Nα νιώθετε ότι εσείς έχετε τον έλεγχο επάνω στον τρόπο που τρώτε,
  • Nα εγκαταστήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες
  • Nα απαλλαγείτε από αυτό-καταστροφικές συμπεριφορές στη σχέση σας με το φαγητό.

 

Η υπνοθεραπευτική προσέγγιση Hypnoslim  αντιμετωπίζει άμεσα τους βαθύτερους λόγους που μας δυσκολεύουν να διατηρήσουμε ένα ιδανικό βάρος και για τους οποίους αγνοούμε το τι μας λέει το σώμα μας σχετικά με το πόσο χρειάζεται να τρώμε και πότε. Μέσα από αυτή την προσέγγιση μπορείτε να μάθετε πώς να ακούτε τις συναισθηματικές ανάγκες αντί να τις ταίζετε, και να βρείτε καλύτερες στρατηγικές για να ικανοποιείτε αυτές τις ανάγκες. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση να δεσμευτείτε στα σχέδια σας, έτσι ώστε όχι μόνο να δείχνετε καλύτερα αλλά και να νιώθετε καλύτερα για τον εαυτό σας.

Αυτή η προσέγγιση δεν προσφέρει ένα μαγικό ραβδί που θα σας δώσει άμεσα το σώμα που επιθυμείτε. Εξακολουθείτε να είστε εσείς εκείνος/η που ελέγχει τι τρώει, πότε και πώς. Αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε και να ελέγχετε τις συνήθεις εκείνες που σας έκαναν να καταφεύγετε στο φαγητό και θα σας δώσει την ενόραση και τη γνώση για να αποφύγετε αυτοκαταστροφικά μοτίβα στη σχέση σας με την τροφή. Χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που θα μάθετε, μπορείτε τώρα να αναπτύξετε μια εντελώς διαφορετική σχέση με την τροφή που σημαίνει ότι θα μπορείτε να τρώτε την κατάλληλη ποσότητα, την κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε να αποκτήσετε και να διατηρήσετε το σωματικό βάρος και σχήμα που θέλετε. Δεν έχει να κάνει με δίαιτες ή άρνηση αλλά με το να εδραιώσετε μια υγιή σχέση με την τροφή και τον εαυτό σας- για την υπόλοιπη ζωή σας.

 

Τι περιλαμβάνει

Τo πρόγραμμα αποτελείται από  (6) θεραπευτικές συνεδρίες Η πρώτη θεραπευτική συνεδρία περιλαμβάνει μια κλινική συνέντευξη- διερεύνηση προκειμένου να εξερευνήσουμε τον τρόπο που ο πελάτης βιώνει τη σχέση του με την τροφή, τις ιδιαίτερες επιθυμίες και ανάγκες του και να θέσουμε τους ανάλογους στόχους. Ακολουθούν τρεις (5) υπνοθεραπευτικές συνεδρίες το περιεχόμενο των οποίων βασίζεται στις πληροφορίες που έχουν προκύψει από τη μεταξύ μας συνεργασία.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω μιας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 αρθ.51)
created by eight8.