210 9313910-6944 197379
Mindful Eating Ηypnotherapy

Aποκτήστε  πιο ωφέλιμες διατροφικές συνήθειες και ένα πιο λεπτό και υγιές σώμα- χωρίς υπερβολική προσπάθεια και χωρίς αίσθημα στέρησης.

 

Τι είναι το  Μindful Eating Hypnotherapy ;

MEHΠρόκειται για ένα ομαδικό πρόγραμμα που βασίζεται στις αρχές της ενσυνείδητης διατροφής και χρησιμοποιεί ως θεραπευτικό εργαλείο την ύπνωση.  Με τη βοήθεια της υπνοθεραπείας έχουμε τη δυνατότητα να ‘επαναπρογραμματίσουμε’ το νου μας σε νέους τρόπους σκέψης και νέους τρόπους δράσης και να εδραιώσουμε νέα μοτίβα συμπεριφοράς σε σχέση με το φαγητό και τον τρόπο που τρώμε.

 

Μήπως αυτές οι συνήθειες σας είναι γνώριμες;

 

 • bloated
  Tρώτε μέχρι που νιώθετε αρκετά γεμάτοι και μετά αισθάνεστε ενοχές;
 • busy-woman2
  Aγνοείτε το αίσθημα της πείνας και ξεχνάτε ή παραλείπετε γεύματα;
 • Emotional-Eating-01-pg-full
  Τρώτε για συναισθηματικούς λόγους, όταν αισθάνεστε στρες, ανία, ενοχές, κ.ο.κ;
 • tv-eating
  Τρώτε ασυναίσθητα μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή;

Τι σημαίνει Mindful Eating- Eνσυνείδητη Διατροφή;

Μindful Eating ή Ενσυνείδητη Διατροφή σημαίνει να χρησιμοποιούμε και να σεβόμαστε την εσωτερική μας σοφία σχετικά  με την επιλογή και την προετοιμασία των τροφών που καταναλώνουμε. Όταν τρώμε ενσυνείδητα χρησιμοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις για να επιλέξουμε τροφές που και μας ικανοποιούν και είναι θρεπτικές για το σώμα μας , αναγνωρίζοντας τις αντιδράσεις μας στην κάθε τροφή χωρίς να τις κρίνουμε, και ενισχύοντας τα φυσικά σήματα της οργανικής πείνας και του κορεσμού έτσι ώστε να τρώμε όταν πραγματικά πεινάμε και να σταματάμε αμέσως μόλις η οργανική ανάγκη της πείνας έχει ικανοποιηθεί.

Η Ενσυνείδητη Διατροφή βασίζεται στις αρχές της Ενσυνειδητότητας:

 •  Ενσυνειδητότητα σημαίνει ότι εμπρόθετα στρέφουμε την προσοχή μας-  χωρίς να αξιολογούμε- στην παρούσα στιγμή.
 • Ότι έχουμε επίγνωση τόσο των εσωτερικών μας διαδικασιών όσο και του εξωτερικού μας περιβάλλοντoς.
 • Ότι συνειδητοποιούμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας  την παρούσα στιγμή.

 

Πώς Μπορεί να με Βοηθήσει το “Μindful Eating Hypnotherapy”;

 • Aφυπνίζοντας τα φυσικά αντανακλαστικά του οργανισμού σας έτσι ώστε με έναν αυτόματο τρόπο να τρώτε τις τροφές που το σώμα σας χρειάζεται και στις ποσότητες που το σώμα σας χρειάζεται.
 • Μαθαίνοντάς σας  πώς να ακούτε τις συναισθηματικές ανάγκες αντί να τις ταίζετε, και να βρείτε καλύτερες στρατηγικές για να ικανοποιείτε αυτές τις ανάγκες.
 • Ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση να δεσμευτείτε στα σχέδια σας, έτσι ώστε όχι μόνο να δείχνετε καλύτερα αλλά και να νιώθετε καλύτερα για τον εαυτό σας.
 • Καλλιεργώντας στο υποσυνείδητό σας μια  εντελώς διαφορετική σχέση με την τροφή που σημαίνει να μπορείτε να τρώτε την κατάλληλη ποσότητα, την κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε να αποκτήσετε και να διατηρήσετε το σωματικό βάρος και σχήμα που θέλετε.

Δεν έχει να κάνει με δίαιτες ή στέρηση  αλλά με το να εδραιώσετε μια υγιή σχέση με την τροφή και τον εαυτό σας- για την υπόλοιπη ζωή σας.

 

Μέσα από το πρόγραμμα οι στόχοι μας είναι:

 • Να τρώμε πιο ενσυνείδητα
 • Να ακούμε εγκαίρως τα μηνύματα της πείνας και του κορεσμού που μας στέλνει ο οργανισμός μας έτσι ώστε να τρώμε όταν πραγματικά πεινάμε και να σταματάμε όταν έχουμε ικανοποιήσει την οργανική ανάγκη της πείνας.
 • Να επιλέγουμε αυτόματα τροφές που μας ευχαριστούν και είναι θρεπτικές για το σώμα μας
 • Να χρησιμοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις για να εξερευνήσουμε και να γευτούμε την κάθε τροφή
 • Να βρούμε το κίνητρο για μια ζωή με περισσότερη κίνηση/άσκηση και υγεία.

 

Διαδικασία

Η διαδικασία είναι ευχάριστη και απολαυστική. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε περιβάλλον ομάδας.  Οι συμμετέχοντες οδηγούνται με τη βοήθεια μιας χαλαρωτικής  μουσικής και τη χρήση του υπνωτικού λόγου σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης- νοητικής και σωματικής- η οποία αντιστοιχεί σε μια κατάσταση ελαφριάς-μέτριας ύπνωσης. Σε αυτή τη φάση, όπου  είναι κανείς πολύ πιο δεκτικός και “υποβόλιμος” σε νέες ιδέες, λαμβάνουν υποβολές που έχουν σκοπό να “αφυπνίσουν” τη σοφία που διαθέτει ο οργανισμός μας  και να επαναπρογραμματίσουν το υποσυνείδητο, έτσι που αυτόματα και αβίαστα, να υιοθετήσουν μια πιο ενσυνείδητη στάση σε σχέση με το φαγητό και τις διατροφικές τους συνήθειες.  Στο τέλος της συνεδρίας, οι συμμετέχοντες “βγαίνουν” από την κατάσταση της ύπνωσης νιώθοντας χαλαροί, πιο ξεκούραστοι  και ανανεωμένοι.

 

Διάρκεια:  H διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι περίπου 50′

Αριθμός Συμμ/ντων: Ο αριθμός των ατόμων κυμαίνεται από 4-14 άτομα (ανάλογα με το χώρο διεξαγωγής)


 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

 

Όνομα*

Τηλέφωνο*

Email*

Θέμα

Το μηνυμά σας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω μιας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 αρθ.51)
created by eight8.